Az Ásványokról

A sziklák és a kristályok felvevők és erősítők. Minden spirituális meglátás tisztaságát fokozzák, felerősítik az imákat. Az ásványok gyógyító erőket rejtenek magukban, ugyanúgy, mint a növények vagy a fák. A kövek ásványokból állnak. Minden kő más hullámhosszon rezeg és eltérő rezonanciákat okoz a test különböző pontjain.
A gránit pl. egyfajta könyvtár, a kollektív tudattalanból vette fel a bölcsességét, tele van fontos üzenetekkel.


Néhány közismertebb, gyakran használt ásványfajta és hatásaik:

AMETISZT – lila kvarckristály, színét a vas, mangán, titán tartalmától kapja.
Hatása a testre: agy, agyalapi mirigy, agyféltekék, anyagcsere, cukorbaj, csecsemőmirigy, epilepszia, fejfájás, görcsök, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, idegrendszer, középagy, légcső, mandulák, migrén, szemek, színvakság, gyógyításában segít. Röntgen- és más sugárzások földsugárzások testi hatásait enyhíti. Segíti a termékenységet. Általános erősítő.
Ezeken a területeken hat a lélekre: akarat, alvás, bizonytalanság, emlékezőképesség, hangulatingadozások, intuíció, lidérces álmok, mentális világosság és kiegyensúlyozottság, önállóság, önbecsülés, szenvedély, szeretet. Szerencsekő.

BOROSTYÁNKő – sárgásbarna színű.
Szerves anyagot tartalmazó megkövült fenyőgyanta.
Hatása a testre: agy, anyagcsere, asztma, csigolyák, hallás, idegrendszer, máj, pajzsmirigy, vesék, gyulladásos-, vírusfertőzéses betegségek esetén segíti a gyógyulást. Fokozza az életerőt.
Ezeken a területeken hat a lélekre: aggodalom, emlékezőképesség, határozottság, különcködés. Szerencsekő.

HEGYIKRISTÁLY – átlátszó, színtelen kvarckristály.
Hatása a testre: belek, emésztés, fekélyek, fertőzések, hormonzavarok, idegrendszer, kimerültség, leukémia, mirigyek, nyirokrendszer, pajzsmirigyműködés szabályozása, szemek, szemhályog, szív, tobozmirigy, tüdő, vérkeringés betegségeinél segíti a gyógyulást. Vérszegénységben is jó hatású. A földsugárzás testi hatásait enyhíti.
Ezeken a területeken hat a lélekre: egyensúlyban tartás, kiegyensúlyozottság, érzékenység, kifejez?készség, védettség érzése.

HEMATIT – fémes-feketés színű vas-oxid. Vérkőnek is hívják.
Hatása a testre: általános erősítő. égési sérülések, gyulladások, lép, máj, szemek, tüdők, vesék, vérkeringés, fehér- vörösvérsejtek betegségeiben hatékony gyógyító.
Ezeken a területeken hat a lélekre: hisztéria, önzés ellen.

HOLDKő – áttetsző, pasztelszínű káliföldpát, selyemfényű csillámlású, kedvelt változata a kékesen csillogó.
Hatása a testre:
agyalapi mirigy, bélrendszer, bőr, csigolyák, fekélyek, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, lép, méregtelenítés, mirigyek, nyirok betegségek esetében jó hatású. Jótékonyan hat a várandósságra.
Ezeken a területeken hat a lélekre: egyensúlyban tartás, félelem, harmónia, lelki érzékenység, tárgyalási-kapcsolatteremtési képesség. Teliholdkor nem szabad használni!

JÁDE – színe zöldtől feketéig.
Kalcium-magnézim-szilikát, a vas és a krómtartalom színezi anyagát.
Hatása a testre: anyagcsere, csecsemőmirigy, gége, idegfájdalmak, immunrendszer, influenza, lép, máj, menzesz, migrén, pajzsmirigy, szemek, szív, vesék, vérkeringés betegségeinél segíti a gyógyulást. Fokozza a termékenységet, jótékony hatású a terhességnél. Segítség a hosszúéletűséghez.
Ezeken a területeken hat a lélekre: bátorság, egyensúlyban tartás, kifejez?készség, önzetlenség, szeretet.

PIRIT
Hatása a testre:
bélrendszer, emésztés, enzimek, gége, gyomor, gyomorfekély, hónaljverejtékezés, idegrendszer, mandulagyulladás, torokgyulladás, tüdő, vérkeringés problémáin javít. Segítség a gyengeség ellen.
Ezeken a területeken hat a lélekre: csalódás, depresszió ellen, rossz erők elűzője.

 

Néha az ásványoknak is szüksége van egy kis pihenésre, megtisztulásra. Ezért időnként ki kell tenni őket sugárzó napfény alá néhány percre (egyes kristályok a telihold fényét szeretik.) Vagy tiszta patak, vagy hideg folyóvízbe kell tartani őket 1-2 percig.

Használat közben végig hálával gondoljunk az ásványokra!!!


 

Üzenet

„Akik természetfölötti képességekkel rendelkeznek, egyszerűen engedték, hogy megszűnjön néhány korlát, amit saját maguk szabtak ki önnön tudatukra.”

(A Course in Miracle)

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!