Az angyaloknak nincsen egojuk. Ők látják azt az igazságot, amely szerint minden teremtményben megtalálható az Isteni fény.
Az őrangyalok olyan szellemlények, akik kísérnek bennünket a földi tartózkodásunk idején. Segítenek abban, hogy próbatételeinket megértsük, könnyebben átvészeljük. Finoman figyelmeztetnek, ha eltérünk attól a tervtől, ami miatt a Földre érkeztünk.

Angyali védelmezőt minden egyes személy kap, aki ezen a bolygón van, de nem minden ember veszi igénybe. Sőt, az emberek általában nem is tudnak az őrangyalok segítségről.
Az angyaloknak nem avatkozhatnak be a védencük sorsába, amíg az nem jelzi, hogy igényt tart a segítségre. Csak akkor léphetnek közbe, ha az a személy, akit védelmeznek, életveszélybe kerül és még nem fejezte be az életfeladatait. Minden egyéb esetben, tiszteletben tartják a szabad akaratot.

Akkor sem szólnak ránk, ha butaságokat csinálunk. Ezért is fontos naponta jeleznünk feléjük, hogy igényt tartunk a szolgálataikra, mert akkor a legegyszerűbbtől a legrafináltabb módokon keresztül képesek segíteni. Segítségnyújtásuk hatékonysága tőlünk függ, ugyanis szükségük van a szeretetenergiánkra. Időről-időre ki kell nyilvánítanunk nekik a szeretetünket és a hálánkat a segítségükért.

Tudomásul kell venni, hogy egy olyan csodálatos lénynek, akinek a tudatossága jóval magasabb szinten áll, mint a miénk, nincs igénye arra, hogy bizonyítsa létezését! Azonban ha őszinte kérdéssel fordulunk felé, szívesen kielégíti kíváncsiságunkat!

Az ARKANGYALOK nagyhatalmú lények. ők felügyelik az őrangyalokat, üzeneteket közvetítenek a teremtőtől és támogatnak bennünket. Őket nem köti a tér és az idő, ezért egyszerre mindenkinek tudnak segíteni, aki hozzájuk fordul. Bárki kérheti a segítségüket. Az őrangyalainkkal egyetértésben gyógyítanak, irányítanak és csodákat tesznek.