Például virágok között a tündéreket (de így „kell” a többi lényt – és az aurát is – meglátni). Kicsit hunyoríts, ne fókuszálj és ne nézz mereven. Nézz a virágok mögé, folyamatosan tartsd fent a szándékot, hogy tündéreket szeretnél látni. Minden kétely vagy félelem, ami gondolatodban van, az gátolja a látást, ezért ezeket tisztázni kell és feloldani.

Ehhez is lehet angyali segítséget kérni. Előbb-utóbb fehér fénycsíkokat fogsz látni, mert először az energiájukat látod majd meg. Ezek kb. 5-8 cm hosszúak, mert ekkorák a tündérek. Próbáld elfordítani a fejedet és a szemed sarkából nézni. Néha így jobban működik a tisztánlátás, mert így lazábban, nyitottabban fogadjuk a szellemvilág látását. Ha szemtől szemben nézzük őket, akkor gyakran túl erősen gondolkodunk a látottakon, ami gátló hatású lehet, vagy túl erősen feszítjük a szemünk elülső részét. Sokan először aggódnak, hogy csak képzelt látomásokat látnak.

A gyerekek azért látnak könnyebben, mert ők nem gondolkodnak azon, hogy mit látnak és nem aggódnak, hogy esetleg csak képzelődnek. A felnőtt az ego miatt aggódik, hogy vajon hibát követ-e el. Úgy kell nézni, mint a gyerekek. El kell engedni magunkat, hogy lássunk! Nem kell, nem szabad siettetni a látást. Rá kell szánni az időt! Az is el?fordulhat, hogy a lények nem mutatkoznak meg rögtön, lehet, hogy az adott lénynek időre van szüksége, amíg eldönti, hogy akar-e mutatkozni. Gondolati úton is lehet hozzájuk beszélni. El lehet mondani, hogy látni szeretnétek őket. Ha őszinték és szeretetteljesek vagyunk, akkor segíteni fognak a látásban. Változó, hogy kinek mennyi idő kell a látás elsajátításához. Egy-két nap alatt is meg lehet pillantani őket, de az is lehet, hogy egy-két hétre is szükség van ehhez.