A nehézfémekkel való közvetlen érintkezés napjainkban már jócskán túllépte a “természetes határt”. Nem sok sokat hallani ezeknek a mérgező tulajdonsággal bíró elemeknek a toxikus hatásáról, pedig külön-külön is számos betegség forrása, de összeadódva egymás hatását felerősítve, más toxikus anyagokkal keveredve, akár még az élettől is megfoszthatják az embert.

Hogyan kerülnek a szervezetünkbe?
- szennyezett földből
- levegőből (kipufogógáz, gyárak, chemtrail)
- ivóvízből

- tengeri halak, tenger gyümölcsei fogyasztásával.
- élelmiszer ipari adalékanyagok,
- tartósítószerek és színezőanyagok révén

- permetezőszerekből (a rovarirtókból a talajba kerülő nehézfémeket a növények gyökerei felveszik, így azok is belekerülnek a táplálékláncba)
- fémekkel való munka által
- ékszerek viselésével

- fogászati anyagokból (fogtömés, híd, korona, fém fogszabályzó)
- tisztítószerekből, kozmetikai termékekből, gyógyszerekből
- oltásokból (higanyt, alumíniumot tartalmaznak)
- dohányzással

Mit okozhatnak a szervezetbe jutva?
Kiütés, ekcéma, allergia, bőrviszketés, fejfájás.

Hajhullás, emésztési zavar, ízületi fájdalom.
Idegrendszeri károsodás, neurológiai tünetek, kimerültség, alvászavar, depresszió.
Asztma, légúti megbetegedések, szexuális problémák.
Gombás fertőzések, stb.

A gombák megkötik a nehézfémeket!
A szervezetben felhalmozódott nehézfémek (higany, ólom, stb.) megbénítják a fehérvérsejtekben levő myeloperoxidase enzimet, mely a Candida gomba elleni védekezéshez szükséges lenne. „Válaszul” a gomba megköti a nehézfémeket, mely testünk „óvintézkedése"- nehogy azok nagy mennyiségben az agyba, gerincvelőbe, a kötőszövetbe, stb. kerüljenek visszafordíthatatlan mérgezést okozva. Úgy, hogy minél több a nehézfém a szervezetben, annál több a gomba is. Talán így már érthető, miért olyan nehéz megszabadulni a gombás fertőzésektől, hogy miért nem hatékonyak hosszútávon a különböző gombaellenes készítmények nehézfém kivezetés nélkül. Ráadásul veszélyes is, mert a gombák fogságából kiszabadult nehézfémek a keringésbe kerülve rosszullétet, fejfájást, hányingert, stb. okozhatnak és miután a probléma megoldatlan maradt, a látszólagos „javulás” után minden kezdődik elölről. Beindul az ördögi kör: újra elszaporodnak a gombák, hogy megkössék a nehézfémeket...

Az egyik legveszélyesebb nehézfém: a Higany!
Higany felhalmozódás okozta pszichikai/neurológiai zavarok Erethismus mercurialis kórképében. Néhány idézet Sundermann professzor belgyógyászati tankönyvéből, 111. kötet:

'”A beteget félénk, elfogódottság és ijedősség állapota jellemzi, mely jelentéktelen események hatására gátlástalan izgatottságba és dührohamokba csaphat át. Már a legenyhébb bírálat, ellentmondás vagy váratlan helyzet felboríthatja lelki egyensúlyát. Az izgalmi állapotokat sírásrohamok kísérhetik. Az érintettek képtelenek folytatni a munkájukat, már az is elbizonytalanítja őket, ha rájuk néznek. Egyrészt emberkerülővé és "rigolyássá" válnak, másrészt elviselhetetlenné a családjuk és a munkatársaik számára, így a betegségüket félreismerve időnként "összeférhetetlennek" nevezik őket.

A gondolkodási és összpontosítási képesség gyengülése, szétszórtság, feledékenység és ingerlékenység teszi teljessé az Erethismus mercurialis kórképét. Többnyire ezzel párhuzamosan jelentkezik a Tremor mercurialis, vagyis az ujjaknál kezdődő, a kézre és a karra átterjedő, akár a lábat is érintő feltűnő remegés, melynek következtében bizonytalanná válik az állás és a járás. A beteg tünetei felerősödhetnek, ha úgy érzi, hogy figyelik. A kórképhez hozzátartozik a jellegzetes "higanymérgezés okozta reszkető írás" is. Ezek a zavarok gyakran erősödnek, és a beteg kihagy egyes betűket vagy egész szavakat. Sikeres kezelés (méregtelenítés) esetén messzemenően normalizálódhat a helyzet."
"A beszéd néha akadozó vagy érthetetlen. A beteg rosszul ejti ki a sziszegő hangokat, miközben reszket vagy rángatózik a szája. Gyakran vegetatív zavarok lépnek fel, például hideg végtagok (és orrhegy), izzadási rohamok, szorongás, gyors pulzus, 'szívdobogás', valamint a kar- és lábreflexek rendellenessége.'”

„A gyermekeknél fellepő krónikus higanyterheltség jellegzetes tünetei mint: álmatlanság, alvászavar, ingerelhetőség, izzadás (elsősorban a láb területén), kivörösödött bőr, fájdalmas ödémák, majd a bőr hámlása az ujjakon, a talpon, az orron és az arcon, továbbá izomgyengeség, bénulás, reszketés és különböző neurológiai tünetek, a szájnyálkahártya gyulladásai, a kéz, a lábfej és az orrhegy kékes-vöröses elszíneződése – a "pink disease" nevet kapta. Feltételezik, hogy az akut tünetek úgynevezett bölcsőhalálhoz vezetnek. A bölcsőhalálban meghalt csecsemőknél több alkalommal magas higanyértékeket találtak, melyeket összefüggésbe lehetett hozni az anya szervezetében kimutatott amalgámterheléssel (Drasch professzor).”

„Különösen érintettek az ideges emberek, akik erősen reagálnak az idegmérgekre, valamint az érrendszeri eredetű migrénekre hajlamos betegek. A higany felhalmozódásban szenvedő beteg részint félénk, depresszív, labilis kedélyállapotú, és ijedős benyomást kelt; ezekhez a tünetekhez gyakran ingerlékenység, agresszivitás, önkontrollvesztés és dührohamokra való hajlam társul. Elhúzódó mérgezés esetén fogínygyulladás, foghullás, bélhurut, emlékezési és koncentrálási nehézségek észlelhetőek. A higany felhalmozódás pajzsmirigy-nagyobbodáshoz és fokozott jódfelvételhez, illetve a megnőtt fogyasztás miatt jódhiányhoz vezethet.”

„A test sejtjeit a mérgező fémek megkárosítják, miközben a betolakodó mikroorganizmusok a nehézfémek környezetben gyakran eredményesen gyarapodnak. Ludwig, Voll, és mások munkái Németországban, Omuráé az USA-ban azt mutatták, hogy a mikroorganizmusok hajlamosak telepet kialakítani a test minden olyan sejtjében, ahol a legnagyobb nehézfém terheltség mutatkozik. Ezeken a helyeken az immunrendszer sejtjei legyengülnek, ugyanakkor a mikroorganizmusok zavartalanul szaporodnak. A fogak, az álkapocs csontok, a Peyer-féle plakkok a bélfalban, a kötőszövetek és az idegdúcok általában a fémek felgyülemlésének leggyakoribb helyei, ahol a mikroorganizmusok kedvükre szaporodnak. Ráadásul ezeken a helyeken az erek beszűkülnek, ami rossz oxigén, vér és tápanyag ellátáshoz vezet. Mindez tovább növeli a gombák, baktériumok és vírusok szaporodásának esélyeit”.

A higany egyes érintetteknél az agyalapi mirigyben számos hormonális és vegetatív problémát eredményez. A homloklebenyben (depresszió), a mellékvesékben (fáradtság), a csontokban (csontritkulás, leukémia), a medencében (ciszta), az idegdúcokban és érzékelő idegekben (fájdalom), a kötőszövetben (szklerodermia, lupus), az agyi idegekben (fülzúgás), az izomzatban (fibromyalgia), szürke hályog, szaglás elvesztése, stb. tüneteit okozhatja.

Néhány további nehézfém főbb hatása röviden:
Arzén: (festékek, rágcsálóirtó mérgek, elektronikai gyártófolyamatok, víz) jellemző a krónikus étvágytalanság, székletproblémák, nyálkahártya gyulladások, bőr pigmentáció, hajhullás, az akut mérgezés halálos is lehet.

Ólom: (föld, víz, levegő, kipufogógázok, üzemanyagok). Idegméreg. Lassan halmozódik fel, jellemző tünetek a nemzőképesség zavara, izom, bélrendszeri és veseproblémák. Lerakódik a csontokban, gátolja a kalcium felszívódást.
Alumínium (oltások, háztartási edények, konzervdobozok, alufólia, dezodorok) Erős idegméreg, lerakódik a csontokban, zsírszövetekben. Csontleépülést, érbetegséget, memória zavart, Alzheimer, Parkinson, Sclerosis Multiplex betegséget, hiperaktivitást, stb. okozhat.
Kadmium: (festékek, dohányfüst, egyes főként állati eredetű élelmiszerek). A vesében, májban évek múlva is kimutatható, gyengül az immunműködés, hörgő- tüdő- és ízületi gyulladás alakulhat ki.
Kadmium és ólom: veszély a terhességre nézve. A nők szervezetében a kadmium magas szintje, a férfiaknál pedig a vér magas ólomtartalma megnehezíti a gyerekvállalás előtt álló párok helyzetét, derült ki az amerikai Nemzeti Egészségintézet (NIH) kutatóinak új tanulmányából
Már nem összeesküvés elmélet a chamtrails!

J.P. Holdren (Obama tudományos főtanácsadója) és a CFR, de Németország is erőteljes nyomás hatására kénytelen volt kiadni egy közleményt, amelyben elismerik a vegyi permetezést.
A SAG, vagyis sztratoszférikus geo-mérnöki permetezéskor egy vastag fehér vonalat látni, ami megmarad az égen jó néhány órán át. Ez a chemtrail. Ha felpillantunk az égre, sokszor mi is láthatjuk ezeket a lassan szétterjedő csíkokat. Repülőgépekről a felső légkörbe permetezett SAG vonalak hosszú órák után terülnek csak szét, amik aztán úgy tűnnek föl, mintha felhők lennének. Alumínium, bárium, stroncium és egyéb elemek ezerszer nagyobb értékben fordulnak elő ezekben a felhőkben, mint az normálisan tolerálható lenne. Ezeknek a permeteknek a részecskéi aztán lassan leereszkednek a földre, belepik a talajt, a vizeinket, valamint belélegezhetővé válik. A leereszkedési ráta lassúsága miatt akár 1-2 hét is eltelhet mire a kipermetezett anyag lassan emberközelségbe kerül, de egy hirtelen jött zápor, zivatar felgyorsíthatja a folyamatot. A sokat szabadban tartózkodók égő szemeket, migrénes fejfájásokat, szorongást, szabálytalan szívverést, magas vérnyomást és más egészségügyi problémákat tapasztalnak, anélkül, hogy tudnák az okát.

De gondoljuk tovább! A talajból az alumíniumot, stb. felszívja a növény, a növényt megeszik az állatok - és ki van a tápláléklánc végén?!

J. P.Holdren tökéletesen járható útnak látja a chamtrails módszert a bolygó lehűtésére, és teljes mértékben támogatja a bárium, magnézium, alumínium, nano-szálak, stroncium, baktériumok, spórák és más vegyi anyagok légkörbe permetezését. .Méltatja a „globális felmelegedés elleni küzdelem” jegyében a nehézfémek légkörbe juttatását.

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?!

Összegzés
Összegezve elmondható, hogy a nehézfémek azzal okoznak problémát, hogy bekapcsolódnak a biokémiai folyamatokba. Az emberi szervezetben más anyagokkal lépnek érintkezésbe, így sokkal veszélyesebb vegyületeket alkotnak, amelyek aztán a metabolikus folyamatok részeivé válnak és beépülnek a szervezetbe.

A nehézfémek feleződési ideje és ürülése a szervezetből hosszadalmas folyamat, miközben lerakódások jönnek létre a különböző szervekben (csont, máj, vese, kötőszövet, agy, haj, bőr, stb), gyengítve ezzel az immunrendszert, folyamatos készenléti állapotban tartva a fehérvérsejteket az ellenanyagképzésben, károsítva a szervezet enzimatikus rendszerét és az idegrendszert. Ugyanakkor csökkentik az ember stressz-tűrőképességét, és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét.
(forrás: joalisterapia.blogspot.com)