A tündérek nagyon is valóságos, erős és szeretetteljes lények. A Teremtő angyalai, akik a természetre vigyáznak, és ők gondoskodnak az állatok, növények és a Földanya egészségéről és biztonságáról. Ők a természet angyalai. Fontos szerepet játszanak az emberek segítésében és irányításában is. A tündérek emellett mágiához való érzéket, játékosságot és romantikát is hozhatnak az életünkbe.

A Tündérek az ELEMENTÁLOK birodalmának tagjai. (Az Elementálok birodalmának más tagjai: manók, bokor- és faemberek, vizimanók, sellők, delfinek, békák, szitakötők.)
Ha az emberek hisznek a tündérekben, az erőt és energiát ad nekik, ami több eredmény elérésére teszik képessé őket.
Ha kimegyünk a természetbe, vagy amikor állatok vagy növények közvetlen közelében vagyunk, akkor a tündérek mindig dolgoznak rajtunk. Nemcsak a fizikai testmozgás és a gyönyörű látvány hatása okozza a túláradó érzést, megkönnyebbülést, felfrissülést, hanem az is, hogy a tündérek megtisztítják az energiamezőnket.

A tündérek mindenfajta fizikai testbe egyensúlyt hoznak. Ők szabályozzák és állítják be az aurát, amely a Lélek és az anyag közti energia. Természetükből fakadóan tehetséges gyógyítók, akik segítenek abban, hogy elengedjük a félelmet és a sötétséget az életünkből.

A tündérek a természetes környezetet részesítik előnyben, ezért ott nagyobb az esély, hogy találkozhatunk velük, mint a mesterséges, gondozott kertekben. Néhány tündér „ki van jelölve” bizonyos virágokhoz. Ilyenkor a tündérek az adott virággal maradnak, amíg annak megvan az életereje. A tündérek azt kívánják tőlünk, hogy mi is védjük a bolygónkat. Pl. gondoskodjunk a dolgok újrahasznosításáról. Az angyaloktól eltérően a tündéreknek sűrű energiájú testük van, egy nagyon könnyű éteri test, ezért előzékenységnek tekintik, ha pl. fűnyíráskor, vagy mezei sétákon előre figyelmeztetjük őket, hogy jövünk, ne ijedjenek meg.