Részlet Doreen Vitrue: Gyógyítás Tündérekkel címú könyvéből

- „Meg akarjuk osztani veled a manifesztációval kapcsolatos titkainkat.”
- Tessék?
Bizonyára elaludtam, mert a tündérek kijelentése megdöbbentett.
- „Mit gondolsz mi hogyan elégítjük ki s szükségleteinket?” – folytatták a tündérek. „Nekünk nincsenek raktáraink vagy gyáraink, és mégis sok ruhánk, élelmünk és hangszerünk van. A válasz úgy szól, hogy bármit és mindent megteremtünk, amire szükségünk van, és neked is meg akarjuk tanítani ugyanezt. Ha meg tudod tanítani más embereknek a manifesztációval kapcsolatos titkainkat, akkor nem kell majd elpusztítaniuk a Föld természetes erőforrásait annak érdekében, hogy megteremtsenek dolgokat. Egyszerűen a semmiből meg tudják alkotni azokat, ahogy mi!"

- Minden tiszteletem és elismerésem a tiétek ezért a kedves felajánlásért – mondtam, de a manifesztációtok valódi, vagy a képzeletetek szüleménye? Annak a sok embernek a történetére gondoltam, akik a tündérek völgyeibe utaztak, és zsebüket a tündérektől kapott aranypénzekkel töltötték meg. Később, az emberek birodalmába visszatérve az arany eltűnt. A tündérek olvastak a gondolataimban.
Türelmesen válaszoltak:
- „Az arany a mi dimenziónkban valóságos volt, de nem alakult át az emberi világ sűrűbb birodalmának megfelelő formába. Energiája a ti világotokban nem látható, éppen úgy, ahogyan mi sem vagyunk láthatóak a legtöbb ember gyakorlatlan szeme számára. Amikor mi, tündérek teremtünk, az a mi dimenziónkon belül történik, és a tárgyak a mi spirituális frekvenciánkhoz illenek. Megtanítjuk neked, hogy a saját szinteden teremts, hogy a helyzetek, az emberek és a tárgyak teljesen valóságosnak tűnjenek neked.”

- De én csak olyan dolgokat akarok teremteni, amelyek tényleg valóságosak, nem pedig olyanokat, amelyek valóságosnak tűnnek!
- „Pontosan!” – felelték a tündérek. Meguntam a rejtvényeinek megfejtését.
Hogy értitek ezt, hogy „pontosan”? - mondtam magamban követelőzó hangon. Használjatok egyértelmű, egyszerű szavakat, ha velem beszéltek.

- „Ó, köszönjük, hogy elmondtad ezt! Amíg nem mondod el, addig nem tudjuk, hogy értesz-e bennünket! Rendben, egyszerű szavakat szeretnél. Akkor most így szólunk hozzád.”
- Jó. Ha megismertetitek velem az alapokat, és én magam világosan megértem az elgondolásokat, akkor könnyebb lesz másokat tanítanom.

- „A manifesztáció alapelveinek megértésén felül, szeretnénk, ha sikeresen alkalmaznád is ezeket. Éppen most végeztél el némi nagytakarítást és gyógyító munkát a szerelmi életeddel kapcsolatban. A szívedben most nincsenek múltbéli maradványok, tehát a szíved egy tiszta lap, amelyre felvázolhatod a vágyaidat. Együtt fogunk dolgozni veled egy gyógyult szerelmi élet megteremtésén.”
- Ó, ezt igazán nagyra értékelném! Úgy tűnik, hogy ezen kívül az életem más területén nagy sikereket értem el – mondtam.
- „Akkor részletesen jegyzetelj, és pontosan kövesd ezeket a lépéseket” – mondták a tündérek.
Amikor beleegyeztem, elkezdték a tanításomat.
- „A manifesztáció első lépése, mint mondtuk, hogy legyen egy tiszta lap a szívedben. Ezt fogod festővászonként használni, amelyen megalkotod az új vágyaidat. Tiszta lapot úgy hozol létre, hogy minden, a jelenlegi vágyaiddal kapcsolatos dolgot kitisztítasz és meggyógyítasz a múltadból."

- "A tisztításnak és gyógyításnak sok módja van. Amit az imént átéltél, az egy nagyon alapos és hatékony módszer. Bárki elmehet egyedül egy vad növényekkel, bokrokkal vagy fákkal benőtt természetes helyre, és segítséget kérhet a növény-, bokor-, vagy faemberektől. Ülj egy vonzó növény, bokor vagy fa alá és magadban beszélgess a lénnyel, aki benne él. őszintén kérj segítséget, és sosem fogják megtagadni tőled azt. A növény-, bokor-, vagy faember el fogja távolítani a szóban forgó fájdalmat a szívedből, lelkedből, testedből. Amint a fa elmagyarázta neked, energiája felerősítette és a felszínre hozta gyógyulatlan érzéseidet. A tisztítás folyamata alatt fizikai érzéseket fogsz átélni, mint például bizsergést, a légnyomás változásának érzését és az izmok összehúzódását. Ezek a régi, negatív érzelmek elérésére adott erős, de kellemes fizikai reakciók. Amikor a tisztítás véget ér, a tested megnyugszik. Még azt is tapasztalhatod, hogy ’kisimulsz’, és ideiglenesen nem tudsz megmozdulni. Ez jó alkalom a pihenésre és arra, hogy elmélkedj a gyógyulási folyamatod fölött.”
Emlékeztem rá, hogy pontosan ezt éreztem, amikor a fa segített nekem a szerelmi életemmel kapcsolatos problémáimban. És utána valóban úgy éreztem, belesimultam a talajba és nem tudok megmozdulni. Egy nagyon kellemes, nagyszerű megkönnyebbülés érzés volt.

- „A tisztítás folyamatától egyáltalán nem kell félni. Azonban a manifesztáció nélkülözhetetlen alkotóelemét jelenti. Amint a szív megtisztult és meggyógyult, és olyanná vált, mint egy üres vászon, új képeket kezdünk festeni rá. A manifesztáció második lépése a következő: rá kell jönnöd, hogy minden, ami jelenleg az életedben van – minden kapcsolat helyzet vagy vagyontárgy – az elvárásaid miatt van az életedben. Mint egy várandós anya, te vártad és remélted az egészet. Az elvárás jelenti a fogantatást., amelyből világra jön a végeredmény.”
Talán én vártam és reméltem a szerelmi életem minden részét? Micsoda rémes elképzelés. De hirtelen tudtam, hogy igaz.

- „Ez nagyrészt azért volt, mert a szívedet régi fájdalom szennyezte, és olyan volt, mintha öt régi festékréteg fölé próbálnál valami képet festeni egy vászonra. A régi képek átmosódtak és megjelennek majd az új festményen. Egy tiszta új képhez tiszta vászonnal kell kezdeni. És ezt létrehoztad az által, hogy megengedted a faembernek, hogy kitakarítsa a szívedből a szerelmi életed régi képeit.”
- Micsoda megkönnyebbülés! – kiáltottam fel hálásan. Már nagyon készen álok arra, hogy boldog szerelmi életem legyen.
- „Pontosan. Ez a manifesztáció második lépése: annak biztosítása, hogy valóban készen állsz arra, és úgy érzed, megérdemled azt, amire vágysz.

- Hogyan lehetek biztos benne, hogy úgy érzem, készen állok és megérdemlem? – kérdeztem.
- „Azonnal nyilvánvaló, ha nem érzel így. Abból látszik, hogy mennyire bízol meg a belső tanítód útmutatásában. Minden lény tisztában van a belső tanítója tanácsaival, de csak azok állnak készen az új vágyaik manifesztációjára, akik bíznak ebben az útmutatásban és követik azt. Akik nem érzik késznek vagy érdemesnek magukat, azok mindig semmibe veszik a belső tanítójukat vagy nem bíznak benne.”

Ó, bizonyosan voltam ebben a helyzetben, és sok kliensem és hallgatóm mesélte, hogy ő is szenvedett ettől.

- „Minden földi lény átélt már olyan pillanatokat, amikor úgy érezte, nem áll készen vagy nem érdemli meg, hogy új, jó dolgok jöjjenek az életébe. Egyébként nem lenne szükség más manifesztációs lépésekre, csak az első lépésre a szív megtisztítására és meggyógyítására; a második lépésre, kérni azt amire vágysz; és a harmadik lépésre: megkapni azt. Egy elfogadó szív, folyamatosan, bármit képes megteremteni. De mivel a legtöbb lény nem áll készen arra, hogy fenntartás nélkül elfogadja a jó dolgokat, további lépéseket is kínálunk”
A kezemben tartottam a noteszt és a tollat, készen arra, hogy a tündérek manifesztációs titkainak minden részletét leírjam.

- „Nagyon hasonlóan ahhoz, amit most teszel, azt kérjük, hogy a lények magányosan menjenek ki a természetbe egy naplóval és egy írószerszámmal. Ülj le egy gondozatlan fa vagy bokor mellé, és hunyd be a szemed. Lélegezz egy ideig. Ne próbálj előidézni semmit."

A tündérek utasításait pontosan követve elhelyezkedtem egy eukaliptuszfa mellett, és hátamat a fa kemény törzsének támasztottam. Ezután behunytam a szememet. És lélegeztem, látszólag a fával egy szólamban.
- „Rendben. Most egyszerűen gondolj a vágyaid tárgyára. Ez lehet bármi: a karriered, az életcélod, a pénzügyeid, az egészséged, egy új lakásba költözés – a te esetedben – a szerelmi életed. Ismét hangsúlyozzuk, hogy ne próbáld szabályozni a gondolataidat vagy az érzelmeidet. Egyszerűen hagyd, hogy a gondolataid általában a témára koncentráljanak. Továbbra is lélegezz mélyeket, és koncentrálj a szívközpontodra."

- "Kérdezd meg a szívedet: TE mire vágysz? Ezután hagyd a szíved képzeletét arra kószálni, amerre csak akar. Engedd meg magadnak, hogy arról fantáziálj, amire a szíved sóvárog és vágyik, bármilyen témát is választottál. A manifesztáció második lépése akkor történik meg, amikor fenntartás nélkül meg tudod válaszolni a kérdést, hogy mire vágysz és megérdemled-e?”