Részlet Doreen Vitrue: Gyógyítás Tündérekkel címú könyvéből

Mérhetetlen hálát éreztem a bokortól, valamint a környező bokoremberektől és tündérektől. Az az ötletem támadt, hogy magamban megkérdezem a bokorembert: Mit szeretnél, ha tudnának rólad és a többi bokor- és faemberről az emberek?

A fizikai testünk élete – amit ti a fák, bokrok és növények formájában ismertek – nagyon bizonytalan, mivel nagyon nagy mértékben tőletek, emberektől függ. Kölcsönösen egymásra vagyunk utalva, ti a menedékhely, az oxigén, a táplálék és hasonló dolgok miatt vagytok ránk utalva – mi pedig abban, hogy cserében tápláltok bennünket. Egymásról gondoskodunk. Hozzátok hasonlóan a mi spirituális eszenciánk is halhatatlan.

Lehetetlen megölni egy fa szellemét (vagy bármely életforma szellemét, ami azt illeti), de meg tudjátok sebezni egy fa szívét azzal, hogy nem adjátok meg nekünk, fa- vagy bokorembereknek a bennünket megillető dolgokat. Tápláljatok bennünket, ne csupán a műtrágyáitokkal, hanem a barátságotokkal is. Állatbarátaitok rokonai vagyunk, és ugyanúgy szükségünk van társaságra és érzelmi táplálékra, mint nekik. Kötődni akarunk az emberi fajhoz és mindenkihez, aki meghallja ezt a kiáltást: arra ösztönzünk, hogy gyertek és találkozzatok velünk. Hogyan teszitek ezt? – csodálkozhattok. Egyszerűen azzal hangold ránk az elmédet, hogy eldöntöd: kapcsolatba szeretnél lépni velünk. Nem kell fizikailag a közelünkben lenned, mivel érezzük az energiádat, és nagy hatással van ránk. Mégis, a te érdekedben – és azért, mert szeretnénk barátságot kötni veled – arra ösztönzünk, hogy ülj le, feküdj le, vagy egyszerűen csak légy a közelünkben. Ülj ránk, ha ahhoz van kedved.

Aztán küldj el hozzánk minden gondolatot vagy kérdést, amihez kedved van. Ez egy varázslatos időszak a ti emberi történelmetekben. Az energiamennyiség elérte a csúcsát, és most a haranggörbe másik oldala felé halad, a spirituális hajlamok felé. Más szóval az anyagiasságra való koncentráció már majdnem véget ért, ami éppen jókor történik, mert sok erőforrás már szinte kimerült. Fogyasztóként már mindannyian elértétek a csúcskapacitásotokat, és most mindannyian visszafelé csúsztok a mérleg serpenyőjén a tudatosság új fejlődése felé – ami tömegeket vonz majd. Együtt segíthetünk lehorgonyozni ebben az új Hajnali Fényben.

A szívedben és az elmédben tartsd meg a szándékot, hogy spirituálisan „örökbe fogadj” közülünk, a növényvilág elementálok birodalmának lakói közül valakit. Minden egyes ember és a növények birodalmában élő párja meg fogja találni egymást, mint a lelki társak, és kölcsönös gondolkodáson alapuló, mély és tartós barátságot kötnek majd.

Sokat kell tanulnunk egymástól. Először segíteni fogunk megnövelni az emberi szív gondoskodásra való képességét. Ezt meg tudjuk tenni anélkül, hogy fájdalmat okoznánk, mert a szeretet, a mély szeretet prizmáinak megsokszorozásán dolgozunk. Az elkövetkező hetek, hónapok és évek során sok szivárványképet fogsz látni, amelyek azt az üzenetet továbbítják, hogy méltányoljuk, ha meghallanak, szeretnek és ápolnak bennünket.”