- állapotfelmérés beszélgetéssel
- eszenciák kiválasztása
- eszenciakeverék elkészítése
- terápia idejének, módjának ismertetés
Időtartam: kb. 1 óra

love remediesVadvirágeszenciák Ausztráliából
Az új virágterápia Juta Stephanovs és Harald W. Tietze nevéhez fűződik. Olyan módszert kerestek és találtak, amely nem vesz el többet a virágoktól, csak annyit amennyire éppen szükség van és aztán a virág sérülés nélkül folytathatja az életét. Juta felfigyelt az Ausztráliában élő őslakosok bölcsességére, akik vizet öntöttek a vadon élő virágokra, kis tálakban felfogták a lecsorgó vizet, majd újra és újra megismételték a folyamatot., s végül megitták a kis tálak tartalmát. Pontosan tudták/tudják, hogy melyik állapotra melyik virág segítségét kell kérni.

A napjainkban tapasztalható növekvő érzelmi stressz, a bensőnkben dúló konfliktusok arra ösztönözték Jutát, hogy megalkossa a virágterápiás szerek békésebb előállítási módját, s létrehozta a Love Remedies szeretetvirágterápiát.

Az eszenciákról
Harald és Juta 45 eszenciát készített különböző vadvirágokból. A terápiás készletben szereplő növények természetes élőhelyükön élnek, mivel így képesek arra, hogy teljes erejüket kifejtsék. A vadon élő növényeknek nagyobb az ellenálló képességük és a szellemi függetlenségük, mint a mesterséges környezetben élő társaiké.

A Love Remedies eszenciák a növények alfa-eszenciái, amelyet a gyökérzet a mélyből a felszínre hoz és megszűri. Ezeket a cseppeket gyűjtik kis hangtálakba. Az eszenciák begyűjtése rendkívül időigényes, különösen akkor, ha az adott növény száraz környezetben él. Egyes növények mindössze 0,1 ml eszenciát adnak naponta, míg a nedves környezetben élők, akár 8 ml-t is.
A cseppekben nem csupán a virág rezgései vannak benne, hanem a növények és a környezetük sajátos memórialenyomata is és a feltétlen szeretet is, mellyel a növény az embereket segíti. A csepp, amelyet a növény ad, az az alfa eszencia, minden további készítmény belőle készül.

Hogyan kell alkalmazni az eszenciákat?
Love Remedies terapeutánál a személyes konzultáció során a kliens választja ki, hogy éppen melyik eszenciára van szüksége. A kiválasztás többféle módon is történhet, de minden esetben a kliens saját intuíciója segítségével. A kiválasztott növények azoknak a hatásai, energetikája mind-mind megbeszélésre kerülnek a konzultáción, majd elkészítésre kerül az eszencia vagy eszencia keverék.

A cseppeket szájon keresztül kell alkalmazni (olyan hosszan a nyelven vagy a nyelv alatt tartva, amíg csak lehet, mivel a száj nyálkahártyájáról szívódik fel). Hogy mikor hány csepp szükséges, azt a terapeuta személyre szabva ismerteti.
Egyéb alkalmazási terület: masszázsolajba keverve, fürdővízbe cseppentve, ásványvízbe cseppentve és elkortyolgatva.A kezelés időtartama mindenkinél egyéni, az adott problémától és állapottól függ.
A eszenciáknak semmilyen mellékhatása nincs, bármilyen más szerrel vagy terápiával együtt alkalmazható!

Készítjük az eszenciákatsmile


Eszenciakészítés:

Miért fontos az intuitív választás?
A Love Remedies virágterápia megalkotói azt szeretnék, hogy az emberek találjanak vissza a természetes intuícióikhoz, amit a többség már oly régen elfelejtett. Sokaknak igen nehéz nehé feladat, hogy megbízzanak a saját intuíciójukban! Sokkal inkább valamiféle kívülről jövő bizonyítékra vagy válaszra várnak.

A Love Remedies szeretetvirágterápia megtanítja az embereket arra, hogy ismét megtanuljanak bízni magukban. A Föld változásokon megy keresztül és (régi) újfajta gyógyító rezgéseket igényel. Ha az emberekben belül nincs béke és szeretet, akkor háború zajlik bennük ls ez áthatja a világot. A szeretet energiája azonban minden negatív eseményt képes ellensúlyozni. A szeretetvirágterápia a Természettől kapott szeretetrezgéseket foglalja magában.
Ha a kliens intuitíven kiválasztotta a maga eszenciáját/eszenciáit és saját maga megtapasztalja annak áldásos hatásait, akkor máris megkapta mellé a sikerélményt is, miszerint a választásnál jól működött az intuíciója!